Witam wszystkich na kolejnych zajęciach z modelowania modeliny. Choć dziś wtorek to ze względu na zbliżające się czwartkowe święto Bożego Ciała publikujemy warsztaty on-line z wyprzedzeniem.
Tematyką dzisiejszych zajęć są lodowe rożki wykonane z modeliny.
Ciasteczkowy kolor uzyskujemy poprzez zmieszanie 4 kolorów: pomarańczowy, żółty, brązowy i biały.
Kolor kremu lodowego uzyskujemy poprzez połączenia 3 kolorów:
Różowego, brązowego i białego.
Kształt kremu uzyskany poprzez przeciśnięcie modeliny przez końcówkę ozdobną-metalową do kremu. Zapewne każdy z was ma taką w kuchni.
Faktura wafelka uzyskana poprzez odciśnięcie kartonu z fakturą falistą.
Sposób wykonania lodowych rożków
prezentuje na dołączonych zdjęciach i filmiku instruktażowym.
Powodzenia!
Instruktor ds. kultury Katarzyna Szablowska